Meer over US merken -1-

Over The Hillson Company, Boston is anno nu geen informatie meer te vinden. Hun uit de jaren Twintig stammende spellen zijn echter veelzeggend.

hillson's etiketten raster

De dozen hebben bijvoorbeeld allemaal een andere versie van een rijgeïllustreerd logo met de gelijke aanhef ‘Hillson’s Mandarin Game known in China as…’. Maar dan volgen diverse namen. Bij één spel ontbreekt zelfs de naam. Ook zijn de karakters en de afbeeldingen op de stenen van de Hillson’s sets afkomstig van diverse fabrikanten. Zo verschilt bijvoorbeeld Bamboe 1 van spel tot spel. Ook ontbreken meestal de reservestenen.

Milton Bradley (1836-1911) wordt als uitvinder van de Amerikaanse bordspelen beschouwd.
Zijn bedrijf The Milton Bradley Company, dat

Milton Bradley plaatjes rasster

zich ‘Makers of  the Worlds Best Games’ noemde, bracht in 1923 een serie Mah Jongg spellen op de markt. De kartonnen dozen waren beplakt met structuurpapier. Bovenop zat een, met opzet gescheurde, sticker met Chinese karakters.

Milton Bradley plaatjes 2 raster

Voorop het typerende kwastje van zijde. De stenen waren bedrukt met eigen karakters en afbeeldingen en stonden in de handleiding. Een eigen uitgave ©1923. Met een omslag van hetzelfde papier dat voor de doos was gebruikt.

Lees meer >      < Terug